© Rootsville.eu

Longville (B)
Coverband
't Schuurke Gijmel (Langdorp) (12-07-2024)

reporter: Freddie & photo credits: Corina Stokmans

info band: Longville
info club: Schuurke


© Rootsville 2024


Veelal als er een party plaatsvindt in het 'Schuurke' is het 'Salsa' dat naar voren wordt geschoven maar vanavond is het net iets anders. Na het opbergen van alle truwelen, passers en meetlatten wordt dit café op vrijdagavond overstelpt door bouwvakkers met maar '1' doel voor ogen en dat is het vieren van hun bouwverlof. Het dansorkest dat dan ten dans speelt zijn de locals van 'Longville' een naam die ze al sinds een paar jaar fier in hun vaandel dragen.


Vorig jaar pronkten ze nog op de affiche van het plaatselijke 'Gevarenwinkel' festival voor hun optreden op de 'kemping' daar waar ze een jaartje ervoor nog op het grote podium kwamen postvatten. 'Longville' dat zijn naast Bernd Salaets ook nog Sjel Cox, Eddy en Lorenzo Augusti. Geen spek met eieren op hun menu maar gewoon ouderwetse rock covers van allerlei aard.

Een juist uur van aanvatting dat hebben deze kerels niet, laat staan een afsluiter voor een avond. De koer van het Schuurke was volgelopen en dan zouden de tooghangers nog naar buiten komen. Ikzelf had me voorgenomen om maar een pintje te komen drinken en te genieten. Gelukkig hebben deze Vlaamse sterren van de covers hun eigen fotograaf mee en die zou me dan wel enkele van haar kunstwerkjes doorsturen.

Hello there, Ladies and Gents it's time for rock 'n roll en met die zorgvuldige woorden werd het feestje voor de bouwvakkers hier op gang getrokken. 'Longville' brengen ons een wel zeer uitgebreide playlist van nummers waarmee ze enkele decennia mee overbruggen en waarbij diverse muziekstijlen de revue zullen passeren.

Na hun intro diepten ze meteen in het oeuvre van Herman Brood met diens 'Never Be Clever' en werden meteen de eerste danspasjes hier afgeleverd. Onvermoeibaar als ze zijn passeerden ook nummers als CCR's 'Fortunate Son' en 'The Weight' van de legendarische band de revue en kon de pret hier al niet meer stuk.

Ook Vlaamse klassiekers zijn die van 'Longville' niet vreemd zoals 'Nu Of Nooit' van De Kreuners of wat dacht je de klassieker 'Blauw' van The Scene. Van 'These Boots Are Made For Walking' over 'Some Kind Of Winderfull' ze brengen het allemaal en dit tot groot jolijt van hun talrijke fans. Iedereen uit de bol dan maar met 'My Generation' van The Who en met Golden Earring en hun 'Twilight Zone' zit het eerste gedeelte er hier op en dus tijd voor 'pinten'. Wij hebben het volgende week over een andere 'Twilight Zone' maar daarvoor is de persaccreditatie nog niet helemaal rond ;)

Tijdens het tweede gedeelte hebben die van 'Longville' een soul moment met 'Midnight Hour' en 'Soulman' maar ook met het disco gevoelige 'You Sexy Thing' van Hot Chocolate. Mooi is alvast 'Tennesee Whiskey' van Chris Stapleton waarna een wake up call plaatsvindt met 'Superstition' van Stevie Wonder. Je leest het niets is er vreemd voor dit viertal zoals met 'Gimme All Your Loving' en moeten er dan nog mannen met baarden zijn?

'Mustang Sally', 'Hey Joe', je zou er zo van de wereld van kunnen zijn en zo komt 'The Scene' weer terug op het voorplan. Ook van ABBA zijn de heren niet vies en met 'Hard To Handle' kuis is zorgvuldig mijn truweel af want met hun bissers kunnen ze al gauw een nieuwe playlist aanvangen. Een mens moet er wat voor over hebben...CU!